ТИПОВИ НА СПАЛНИ ВАГОНИ
WLB
MZ  sleeping car 51 65 70-80 004-0 51 65 70-80 004-0
Спален вагон од серија WLB UIC-Y произведен 1970 год. во ГОША - Смедеревска Паланка
non WL Pool, 1 класа, 10 купеа, 30 легла, максимална брзина 160 km/h, парно &1000V~17Hz & 1500V~50Hz & 1500V= & 3000V=.
photoкликни на сликата за поголема фотографија
WLBll

MZ sleeping car 51 65 71-80 001-5 51 65 71-80 001-5
Спален вагон од серија WLBll UIC-Y произведен 1980 год. во ГОША - Смедеревска Паланка
WL Pool, 1 класа, 11 купеа, 33 легла, максимална брзина 160 km/h, парно &1000V~17Hz & 1500V~50Hz & 1500V= & 3000V=, озвучување.

photoкликни на сликата за поголема фотографија
 
Владимир © 2008