ТИПОВИ НА ЦИСТЕРНИ ВАГОНИ
Zas-z
MZ cargo car 33 65 65 796 3077-1
Четвороосовинска вагонска цистерна од серија Zas-z RIV произведен 19xx год. во xx - xx
Корисна должина 12.40 m, волумен 63.000 l, тежина 26 t, носивост 40,6-58,6 t, максимална брзина до 100 km/h.
Намена за превоз на лесни нафтени деривати, во прв ред разни врсти на бензун.
photoкликни на сликата за поголема фотографија
Zaes-z
MZ cargo car35 65 788 0 224-7
Четвороосовинска вагонска цистерна од серија Zaes-z RIV произведен 19xx год. во xx - xx
Корисна должина 0.0 m, волумен 62.000 l, тежина 22 t, носивост 36,4-57,2 t, максимална брзина до 100 km/h.
Намена за превоз на меласа
photoкликни на сликата за поголема фотографија
 
Владимир © 2008